Piše: Barbara Jutriša

Prosječan čovjek 21.stoljeća u prirodi provodi otprilike sat vremena dnevno. To je vrlo uznemirujuća brojka s obzirom da se tih sat vremena u prirodi sastoji od trčanja na tramvaj i kave na špici. Opća povezanost ljudskog bića s prirodom umanjena je u tolikoj razini da je ometena bioravnoteža zemlje te je tlo po kojem hodamo i zrak koji dišemo postao nezdrav, a paralelno čovjek više ne nalazi sreću i prirodi i počinje osjećati neopisiv stres. Stres je postao dio svakodnevnog života. Upravo iz tog razloga ljudi se opiru urbanizaciji i odlaze stvarati svoje male prirodne oaze što dalje od buke gradskih ulica, a što bliže čistom zraku i harmoniji čovjeka i prirode.

Šesteročlana čileanska obitelj nakon posjeta mjestu Cabarete u Dominikanskoj Republici 1997. odlučila je napustiti svoj dom u Čileu te započeti novi život. Nisu mogli sanjati do kakvog uspjeha će ih ta životna promjena dovesti. Zadivljeni i ohrabreni zdravim načinom života i ljepotom prirode odlučili su riskirati. Kupili su napušteno zemljište s kolibom na osami kraj plaže.

Kako je vrijeme prolazilo, rastao je broj posjetitelja. Danas imaju cijelu strukturu, gotovo neprimjetnu, hotel pod nazivom Natura Cabana, koliba u prirodi. Pružaju razne aktivnosti, izlete, jogu, prekrasan smještaj, neopisiv ugođaj i poslužuju hranu iz vlastitog BIO vrta!  Jedni su od rijetkih koji su pritom uspjeli ostaviti prirodu netaknutu, dapače, još i bogatiju! Odmorite oči i pogledajte što su napravili!

www.naturacabana.com